Η Οργανωτική Επιτροπή αναλαμβάνει την διοργάνωση του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων.

Τα μέλη της φροντίζουν για την εύρεση των χώρων, την σύνταξη του προϋπολογισμού, την εύρεση πόρων, την παραγωγή του υλικού και την επιλογή των συμμετεχόντων για κάθε συνέδριο.

Την Οργανωτική Επιτροπή επιβλέπουν και συμβουλεύουν οι τέσσερις Διοργανωτές του συνεδρίου.

Οι Διοργανωτές


Θωμάς Τσουλιάς

Συνιδρυτής

Απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια (Τάξη του 2011), φοιτητής της Νομικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε παραπάνω από 20 προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Παρίσι, Γενεύη, Κωνσταντινούπολη, Χάγη, Οξφόρδη), ενώ υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών Κολλεγίου Ανατόλια (ACMUN) για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές. Συνιδρυτής του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων, Συνιδρυτής και Chief Executive Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και συνιδρυτής των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», έχει βραβευτεί για τις εξωσχολικές του δραστηριότητες με το βραβείο «Εξαιρετικής Επίδοσης σε Εξωσχολικά Προγράμματα» (Outstanding Performance in Extra-Curricular Activities). Έχει παρακολουθήσει καλοκαιρινά προγράμματα pre-law στο πανεπιστήμιο του Pace (Νέα Υόρκη), και έχει τιμηθεί για την συμμετοχή του σε προγράμματα ελληνικής παιδείας από ιδρύματα του εξωτερικού, όπως το Navarino Foundation & το Dartmouth College. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Κολλεγίου Ανατόλια και συμμετοχή στο Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια (CTY Greece at Anatolia College) ως Residential (2014) και Senior Residential Assistant (2015). Ασχολείται με την παιδεία, την εκπαίδευση, την πολιτική, την διπλωματία, την ιστορία και την τεχνολογία.
Θωμάς Τσουλιάς

Μιχάλης Νταγγίνης

Συνιδρυτής

Ο Μιχάλης Νταγγίνης είναι φοιτητής Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποτελεί συνιδρυτή και διοργανωτή του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων. Αρθρογραφεί πολιτικά στην ιστοσελίδα “marketnews.gr”, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (European Law Students Association, ELSA) ως Υπεύθυνος Οικονομικού Ελέγχου (Auditor) στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, έχει συμμετάσχει οργανωτικά σε δύο διεθνή συνέδρια του ίδιου οργανισμού, όντας Υπεύθυνος Οικονομικών διεπιστημονικού θερινού σχολείου (summer school) της ELSA Thessaloniki για το Ιατρικό Δίκαιο και τη Βιοηθική, καθώς και της διεθνούς συνδιάσκεψης των Προέδρων της ELSA. Ασχολείται με την πολιτική, την οικονομία και την ιστορία, έχοντας ειδικό ενδιαφέρον για σεμινάρια και δραστηριότητες σχετικές με τη δημόσια ομιλία και αντιλογία (debate). Στο παρελθόν, διετέλεσε για οκτώ (8) μήνες μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος «Δράση». Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πλήθος διεθνών προσομοιώσεων και εθνικών αγώνων επιχειρηματολογίας και αντιλογίας.
Μιχάλης Νταγγίνης

Γιώτα Σκιαθίτη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φοιτεί στο τέταρτο έτος της Νομικής ΕΚΠΑ. Συνιδρύτρια και Chief Operating Officer του εκπαιδευτικού μη-κερδοσκοπικού οργανισμού “Άφιξις” και των Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας», προσομοίωσης του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, απολαμβάνει να συνεργάζεται με τα παιδιά στο πλαίσιο μιας δραστηριότητας που καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τις ρητορικές τους ικανότητες. Υπεύθυνη Διοργάνωσης του συνεδρίου στην Αθήνα το 2014 και 2015, αποτέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια ηγήθηκε της διοργάνωσης του στην πρωτεύουσα. Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά και εργάζεται στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης στη Βουλή των Ελλήνων. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της βρίσκονται οι διεθνείς σχέσεις, η παιδεία και εκπαίδευση, ο κοινοβουλευτισμός και ζητήματα συνταγματικού δικαίου, η εφαρμογή της διαμεσολάβησης στη σύγχρονη κοινωνία και η βιώσιμη ανάπτυξη.


Γιώτα Σκιαθίτη

Τάσος Καλέργης

Ο Τάσος Καλέργης είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Κολλεγίου και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην πόλη την οποία γεννήθηκε και διαμένει. Έχει συμμετάσχει σε πλειονότητα προσομοιώσεων διεθνών και εθνικών οργανισμών στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ρόδο) αλλά και στο εξωτερικό (Γερμανία, Αγγλία) και αποτελεί πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Αριστοτελείου Κολλεγίου τα τελευταία επτά χρόνια. Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μοντέλου Βουλής των Ελλήνων από την ίδρυση του και υπήρξε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Βουλής του συνεδρίου τα προηγούμενα έτη. Επιπλέον, είναι Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδος. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει και έχει διακριθεί στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας. Ασχολείται, επίσης, με το θέατρο, το ραδιόφωνο και την προσφορά εθελοντικής εργασίας.


Τάσος Καλέργης