Πέτρος Τερζής

Πρωθυπουργός της Kυβέρνησης

Γεννήθηκα το 1992 στη Θεσσαλονίκη και η νέα χιλιετία με βρήκε να μεγαλώνω στο Αιγίνιο Πιερίας. Το 2010 μπήκα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ από την οποία και αποφοίτησα 5 χρόνια αργότερα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου συμμετείχα σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, ειδικότερα, συμμετείχα 2 χρόνια ως βουλευτής και ένα ως αρχηγός της Σοσιαλιστικής Δύναμης.
Την άνοιξη του 2014 συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης και κατόρθωσα να εκλεγώ σύμβουλος του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος με την παράταξη «Πρωτοβουλία» του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη. Από τη μέρα εκείνη στελεχώνω πέραν του Κοινοτικού Συμβουλίου, τόσο τη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης όσο και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, εργάζομαι ως ασκούμενος δικηγόρος και παράλληλα συνδιοικώ με φίλους μου έναν διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό και μια ποδοσφαιρική ομάδα. Θα με βρείτε, κατά καιρούς, να αρθρογραφώ στην Athens Voice και τη «Μακεδονία».

Πέτρος Τερζής

Τίμος Σουρβάς

Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού

Φοιτητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA) Θεσσαλονίκης (2014-15). Υπήρξε συνδιοργανωτής του 1ου διεθνούς διεπιστημονικού summer school με θέμα «Ιατρικό Δίκαιο & Βιοηθική» που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, ακαδημαϊκός συντονιστής της πολυμερούς Ομάδας Νομικής Έρευνας με αντικείμενο το νομικό καθεστώς των ομόφυλων ζευγαριών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. (σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης. Σήμερα εργάζεται ως συντάκτης της νομικής επιθεώρησης του διεθνούς τμήματος του Οργανισμού (ELSA International). Πολιτικά δραστηριοποιείται στο φιλελεύθερο-μεταρρυθμιστικό χώρο. Είναι η 4η φορά που συμμετέχει στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων.

Τίμος Σουρβάς

Δημήτρης Κουρέας

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού

Ο Δημήτρης Κουρέας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1993 και σπουδάζει στη Νομική Σχολή Θράκης. Είναι απόφοιτος του Αρσακείου Πάτρας. Το 2008 διακρίθηκε σε Διαρσακειακό διαγωνισμός έκθεσης για την Ε.Ε. και πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Επιπλέον για δύο συνεχόμενες χρονιές,το 2008 και 2009,πρώτευσε στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου στους Διαρσακειακούς Ρητορικούς Αγώνες. Από το 2011 παρουσιάζει την εκπομπή ‘’Πολιτικές Σχοινοβασίες’’ στο Ράδιο Πατρίδα Κομοτηνής και την Πατρίδα web tv. Στην εκπομπή φιλοξενούνται σημαίνοντες προσκεκλημένοι από το πολιτικό,πνευματικό και κοινωνικό στερέωμα της χώρας. Αρθρογραφεί σε εβδομαδιαία βάση στο ελληνικό HuffingtonPost. Eπίσης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ρητορικού Ομίλου Νομικής ΔΠΘ,συμμετείχε στο Νομικό Debate που διοργάνωσε η ΕLSA Koμοτηνής το 2013 με θέμα ‘’Επιστήμη και Ανθρώπινα Δικαιώματα’’,που και απέσπασε την θέσου του καλύτερου Ομιλητή. Συμμετέχει ενεργά στον θεσμό του ΜΒΕ,από την έναρξη τού,αναλαμβάνοντας τις θέσεις του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων,του Υπουργού Παιδείας και του Βουλευτή αντίστοιχα.

Δημήτρης Κουρέας

Γιάννης Πετράς

Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ο Γιάννης Πετράς μεγάλωσε στο Πέραμα του Πειραιά, είναι 23 ετών και είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης (ELSA Thessaloniki), ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του σωματείου το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Είναι συνιδρυτής του Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης (ΕΔΕΔ), του μοναδικού διαγωνισμού Εικονικής Δίκης σε εθνικό επίπεδο, με τη συμμετοχή ομάδων από τις 3 νομικές σχολές της χώρας, καθηγητών νομικής αλλά και αληθινών δικαστών. Έχει υπάρξει επικεφαλής διοργάνωσης σε αρκετά συνέδρια, μεταξύ των οποίων η Διεθνής Συνάντηση Προέδρων της ELSA στη Θεσσαλονίκη τον Αύγουστο του 2015 και το Winter Law School με θεματική το Προσφυγικό Δίκαιο και τα Μεταναστευτικά Ζητήματα τον περασμένο Δεκέμβριο στη Νάουσα. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής (2013-2016), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές προσομοιώσεις (MUN's) και διαγωνισμούς εικονικής δίκης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Γιάννης Πετράς

Χαραλαμπία Βαρβαρέσου

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Oνομάζομαι Βαρβαρέσσου Χαραλαμπία και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή Αθηνών. Θεωρώ πως τα φοιτητικά χρόνια είναι μία ευκαιρία για τους φοιτητές να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να δοκιμάσουν καινούριες εμπειρίες. Αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω σε σημαντικές δράσεις που θα συντελέσουν στην ομαλή ένταξη μου στην αυριανή κοινωνία, όπως το Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία ,να πηγαίνω θέατρο και βόλτες με τους φίλους μου και φυσικά.....να ονειρεύομαι!

Χαραλαμπία Βαρβαρέσου

Γιώργος Τσούμας

Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Ο Γιώργος Τσούμας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/6/1992 και μεγάλωσε στην Ναύπακτο Αιτωλοακαρνανίας. Στον τόπο αυτό οφείλει και την μποέμικη αντίληψη για την ζωή. Εισήλθε ως αριστούχος στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μιλάει Αγγλικά και λίγα Ιταλικά. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος «Αντρέα Τσάρα» και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει συμμετάσχει ως εθελοντής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, διεθνή και εγχώρια, που ασχολούνται με την επιστήμη του σχεδιασμού και της περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητική Συλλόγου Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης για 4 συναπτά έτη και εκπρόσωπος του ίδιου Συλλόγου στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για 1 έτος. Έχει λάβει μέρος σε πάμπολλες προσομοιώσεις ευρωπαϊκών και εθνικών οργάνων ενώ στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων συμμετέχει από το πρώτο χρόνο λειτουργίας του θεσμού. Τον Σεπτέμβριο του 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Young Leaders Academy, στα πλαίσια του προγράμματος TEMPUS IV για την διαχείριση της Αλλαγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Αγαπάει την ζωή και αυτό που συνηθίζει να λέει είναι να μην φοβάσαι την φτώχεια στην τσέπη, αλλά την φτώχεια στα όνειρα.

Γιώργος Τσούμας

Δήμητρα Παπαγεωργίου

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η Δήμητρα Παπαγεωργίου φοιτεί στο 3ο έτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει στο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών ενώ πέρυσι ήταν μέλος της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Προσωμοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι απόφοιτη των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα Αττικής. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων νομικής φύσεως, σχετικών κυρίως με θέματα Ποινικού και Αστικού Δικαίου. Το 2014 εργάστηκε σε δικηγορική εταιρεία στο πλαίσιο της φοιτητικής πρακτικής άσκησης. Ασχολείται ενεργά με την εθελοντική εργασία. Πιστεύει στη σπουδαιότητα της δράσης και στο αίσθημα της ευθύνης που πρέπει να την συνοδεύει.

Δήμητρα Παπαγεωργίου

Κωνσταντίνος Ηλιακόπουλος

Υπουργός Υγείας

Ο Κωνσταντίνος Ηλιακόπουλος είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Ξενοπούλου. Το 2010 εισήχθη στη Στρατιωτική Ιατρική της ΣΣΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Στα μαθητικά του χρόνια διακρίθηκε στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ασχολήθηκε με το θέατρο. Συμμετείχε στη Βουλή των Εφήβων και διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (European Youth Parliament) επί 3 χρόνια. Στα φοιτητικά του χρόνια γνώρισε τη δημόσια ομιλία και την επιχειρηματολογία (debate), με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε διεθνή πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ενεργό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) δραστηριοποιημένος στο χώρο της κοινωνικής δράσης και της παραγωγής επιστημονικού έργου. Στο ΜΒΕ συμμετέχει για 3η χρόνια, έχοντας διατελέσει αρχικά βουλευτής και στη συνέχεια Πρόεδρος του Εθνικού Κινήματος. Δηλώνει ενεργός πολίτης και ως άνθρωπος που έχει μάθει να υπηρετεί τη ζωή, εκφράζεται απόλυτα από τη φράση: «άδραξε τη μέρα» .

Κωνσταντίνος Ηλιακόπουλος

Γεωργία Τζιάνι

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Η Γεωργία Τζιάνι αποφοίτησε το 2012 από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και βρίσκεται στο τέταρτο έτος σπουδών στη Νομική Σχολή Αθηνών. Από το 2008 συμμετείχε ενεργά σε πανελλήνιους διαγωνισμούς debate έχοντας λάβει διακρίσεις, ενώ πλέον συμμετέχει ως προπονήτρια debate στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια και παγκόσμια συνέδρια του Mοντέλου Ηνωμένων Εθνών (Αθήνα, Χάγη). Το 2010 συμμετείχε στο πανελλήνιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, όπου επελέγη μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδος, κατόπιν διαγωνισμού. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από δεκαπέντε πανευρωπαϊκά συνέδρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Ισπανία, Ουκρανία, Ελλάδα) ως βουλευτής, δημοσιογράφος και υπεύθυνη επιτροπών. Μιλάει τρείς ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά). Το 2014-2015 εργάστηκε σε δικηγορικό γραφείο με αντικείμενο το αστικό και εμπορικό δίκαιο. Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του νομικού περιοδικού "Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου".

Γεωργία Τζιάνι