Γιώργος Γαλανόπουλος

Πρόεδρος
Ο Γιώργος Γαλανόπουλος γεννήθηκε το 1991 και κατάγεται από το Ναύπλιο. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα ασκείται στο δικηγορικό λειτούργημα. Παράλληλα, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής της Αθήνας. Στο πλαίσιο της άσκησής του έχει παραστεί αρκετές φορές στο Πταισματοδικείο Αθηνών. Η συμμετοχή του για πρώτη φορά στο ΜΒΕ αποτελεί για τον ίδιο μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση.

Μέλη


Μαριάννα Γαλεγαλίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τελειόφοιτη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έλαβε Αριστεία και Βραβεία Πρωτιάς από το Υπουργείο Παιδείας επί έξι συναπτά έτη και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, βραβευόμενη με σχετική υποτροφία. Ως πλήρης υπότροφος, παρακολούθησε μαθήματα οικονομικής επιστήμης και ορολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και, στη συνέχεια, λαμβάνοντας τρίτη πλήρη υποτροφία από το Γερμανικό Ινστιτούτο Μονάχου, παρακολούθησε μαθήματα ανώτατης Γερμανικής στη Βόννη. Συμμετείχε στην Προπαρασκευαστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων το 2014, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών , υπηρετώντας τον τομέα Marketing στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Εργάστηκε επί δύο συναπτά έτη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε οργανωτικό μέλος σε περισσότερες από 30 εθελοντικές δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Αθηνά Σχινά

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή Αθηνών τον Ιούλιο του 2015 μετά την συμπλήρωση 4 ετών προπτυχιακών σπουδών, κατά τη διάρκεια των οποίων έδειξα ιδιαίτερο ζήλο για τον κλάδο του Δημοσίου και Αστικού Δικαίου. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εισήχθην στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων, το οποίο και παρακολουθώ τη τρέχουσα περίοδο. Είμαι ασκούμενη δικηγόρος με στόχο την μαχόμενη δικηγορία και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων. Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και βασικά ισπανικά. Έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν και παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων που άπτονται κατά κύριο λόγο ζητημάτων Δημοσίου, Διεθνούς Δικαίου με ενδεικτικά αναφερόμενα εκείνα της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων καθώς και των Ιδρυμάτων Στασινόπουλου και Θεμιστοκλή Τσάτσου, όπως και Αστικού Δικαίου. Στόχος μου στο άμεσο μέλλον είναι η εξειδίκευση και στο Αστικό και Οικονομικό Δίκαιο. Η παρθενική μου συμμετοχή στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων αποτελεί για εμένα πρόκληση για να εφαρμόσω στην πράξη νομικά ζητήματα που συναντώ καθημερινά με την ακαδημαϊκή μου τριβή στο Τομέα του Δημοσίου Δικαίου.

Νίκος Μάλαμας

Oνομάζομαι Νίκος Μάλαμας. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1994 και φοίτησα στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή από όπου αποφοίτησα πρωτεύσας το 2012 και για αυτό βραβεύθηκα από την Εurobank μέσω του προγράμματος: "Η μεγάλη στιγμή για την παιδεία". Την ίδια χρονιά πέτυχα την εισαγωγή μου στη Νομική Σχολή Αθηνών, 16ος στη σειρά κατάταξης. Σήμερα, διατελώ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ερασμείου και Αρχισυντάκτης του Ανεξάρτητου Φοιτητικού Περιοδικού "Νομικός Παλμός" που εκδίδεται και διανέμεται στη Νομική και έχει αναγνωρισθεί επισήμως από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω πρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων σχετικά με το Δίκαιο, τα δικαιώματα και την πολιτική. Εντός Φεβρουαρίου αρχίζω Πρακτική Άσκηση στη Βουλή των Ελλήνων. Μιλώ Γερμανικά και Αγγλικά και ενδιαφέρομαι για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Δανάη Δημητρέλλου-Γρηγοριάδου

Ονομάζομαι Δανάη Δημητρέλλου Γρηγοριάδου, είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Διπλώματος Διεθνικού Δικαίου (Certificate in Transnational Law) του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στη Νομική Σχολή, έχω συμμετάσχει σε διάφορες ακαδημαϊκές δραστηριότητες, όπως στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών του Πανεπιστημίου της Γενεύης , προσομείωση των Ηνωμένων Εθνών , αλλά και σε πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων που καλύπτουν όλους τους κλαδους του δικαίου. Έχω ωστόσο, ιδιαίτερη προτίμηση στο Ποινικό Δίκαιο, με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ μελλοντικά μετά την αποφοίτησή μου, ενώ θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρων και χρήσιμο για τη νομικη πρακτική τον ανερχόμενο θεσμό της Διαμεσολάβησης . Επιπλέον, μιλώ τρεις ξένες γλώσσες και μου αρέσει να ασχολούμαι με οτιδήποτε ενέχει το στοιχείο της δημιουργικότητας.

Λαμπρινή Ξένου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζάκυνθο, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομική και πλέον εργάζεται ως ασκούμενη δικηγόρος. Από την αρχή την φοιτητικής της πορείας το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε στην αναζήτηση νέων δημιουργικών τρόπων ανάπτυξης των αντικειμένων ενδιαφέροντος της, έτσι η συμμετοχή σε Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, Εικονικές Δίκες και άλλους θεσμούς ήταν αναπόφευκτη. Παράλληλα η φιλοσοφία του εθελοντισμού, στην οποία έχει εντρυφήσει στην γενέτειρα της σε ποικίλα περιβαλλοντικά προγράμματα, την οδήγησε στην πόρτα μεγάλων τοπικών και διεθνών φοιτητικών οργανισμών (SAFIA, AIESEC και Ευρωπαίκή Ένωση Νέων Νομικών Κύπρου –ELSA Cyprus) όπου ανέλαβε σημαντικά διοικητικά και οργανωτικά καθηκοντά. Μετά το τέλος των σπουδών της συνεχίζει την δράση στην ΕLSA ως μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας σχετικά με τις Νομικές Ερεύνες του οργανισμού, παράλληλα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας σε μία από τις καινουργίες δράσεις της GloVo.4all, του εθελοντικού οργανισμού που ευελπιστεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετοπίζονται τα ΑΜΕΑ στον εργασιακό χώρο. Παρόλα αυτά δεν ξεχνά την αγάπη της για την νομική και τον ανθρωπισμό και πάντα προσπαθεί να τα συνδυάζει αφήνοντας ένα μικρό αντίκτυπο στο κόσμο μέσω της αρθρογραφίας από την μία και του ερασιτεχνικού θεατρού από την άλλη. Μότο της: Ζήσε το σήμερα, ονειρέψου το αύριο με το όλο σου το είναι, έτσι μόνο έρχεται μια αλλαγή που αξίζει να ζήσεις!

Ευάγγελος Καπούσκατζης

Ο Ευάγγελος Καπούσκατζης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο στις 23 Μαρτίου του 1992 και επαγγέλλεται Στρατολόγος-Στρατιωτικός Νομικός Σύμβουλος. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Νομικής από όπου αποφοίτησε με έπαινο. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου απέκτησε το Δίπλωμα του στο Τμήμα Νομικής στις Διεθνείς Νομικές Σπουδές με ειδίκευση στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά ενώ η συμμετοχή του στις Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες ξεκινά το Σεπτέμβριο του 2009 όπου ως Έφηβος Βουλευτής Επικρατείας παρευρέθηκε στην ΙΔ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Αγαπά τους παραδοσιακούς χορούς και το ποδόσφαιρο.

Σωτήρης Πετάκος

Γεννήθηκα στη Σπάρτη Λακωνίας, το 1993. Mεγάλωσα στα Παπαδιάνικα Λακωνίας και ολοκλήρωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Γενικό Λύκειο Μολάων, το οποίο και εκπροσώπησα στη Βουλή των Εφήβων (Σύνοδος ΙΕ΄ – Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων). Εισήχθην στη Νομική Σχολή Αθηνών, το 2011. Επί διετία (2013-2015) συμμετείχα στη συντακτική ομάδα του επιστημονικού περιοδικού «Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου», εντρυφώντας κυρίως σε ζητήματα Ανεξαρτήτων Διοικητικών Αρχών. Ως προπτυχιακός φοιτητής πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων, όπου και εκπόνησα εργασία υπό τον τίτλο «Η νομοθεσία της κρίσης υπό το πρίσμα των εκθέσεων της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων». Επί πτυχίω πλέον φοιτητής, ενδιαφέρομαι να εμβαθύνω σε ζητήματα Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου.

Αναστασία Χριστίδου

Ονομάζομαι Χρηστίδου Αναστασία και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη.Είμαι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πλέον εργάζομαι ως ασκούμενη δικηγόρος.Αποτελώ μέλος της Ε.Α.Ν.Δι.Θ. αλλά και της συντακτικής ομάδας του περιοδικού της Ε.Α.Ν.Δι.Θ. ‘’lexis’’.Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 είμαι Ειδική Συνεργάτης Επικοινωνίας και Τύπου στην ομάδα EU Careers του Α.Π.Θ.. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου,έχω παρακολουθήσει πληθώρα διαλέξεων και συνεδρίων γεγονός που μου έδωσε το κίνητρο για να συμμετάσχω και στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων.Υπήρξα μέχρι και τα τελευταία έτη των μαθητικών μου χρόνων αθλήτρια μεγάλου γυμναστικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης ενώ από μικρή ηλικία ασχολούμαι με πολιτιστικές δραστηριότητες.Στον κύκλο των ενδιαφερόντων μου περιλαμβάνεται η ανάγνωση λογοτεχνικών έργων ενώ ακόμη στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με τις ξένες γλώσσες.Γνωρίζω αγγλικά και γερμανικά.

Μαρία Γρίβα

Ονομάζομαι Γρίβα Μαρία (Μαρίλυ). Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1994. Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Παλαιού Ψυχικού το 2012. Είμαι φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών. Κατέχω πτυχία σε πιάνο Ανωτέρας και μπαλέτου από τη Royal Academy of Dance του Λονδίνου. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Έχω συμμετάσχει ερασιτεχνικά σε θεατρικούς ομίλους. Έχω εργαστεί εθελοντικά για το Χαμόγελο του Παιδιού. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων στο ΔΣΑ, ημερίδες στο κέντρο Ευρωπαικού και Συνταγματικού Δικαίου Θεμιστοκλή Τσάτσου, καθώς και στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο για τη Μόδα Fashioning the Law. Αγαπημένες ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο μου είναι το θέατρο και τα ταξίδια. Ο ρόλος που μου ανατέθηκε για το Μοντέλο Βουλής Ελλήνων 2016 είναι μέλος στη Νομική Υπηρεσία. Στόχος μου μέσα από την συμμετοχή μου στο συνέδριο είναι η διεύρυνση των γνώσεων μου στο επίπεδο του Δημοσίου Δικαίου και η εξοικείωση με τις νομοθετικές διαδικασίες στο πλαίσιο ενός γόνιμου και δημοκρατικού διαλόγου.