Πάνος Ορφανάκος

Πρόεδρος της Βουλής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη. Σήμερα είναι πεμπτοετής φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την περίοδο αυτή είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε πλήθος προσομοιώσεων, τόσο ως σύνεδρος, αλλά και ως μέλος προεδρείου. Είναι η τέταρτη φορά που συμμετέχει στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, όπου έχει διατελέσει Προέδρος και Αντιπρόεδρος Επιτροπής, καθώς και Αντιπρόεδρος Βουλής.

Πάνος Ορφανάκος

Αλεξάνδρα Κτίστη

Αντιπρόεδρος της Βουλής

Η Αλεξάνδρα Κτίστη, γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1992. Σπούδασε Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Περιφερειακές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατοικεί στην Αθήνα. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, φοίτησε στο τμήμα Νομικής του Université de La Rochelle, στη Λα Ροσέλ της Γαλλίας. Μόλις ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Institute for Cultural Diplomacy, στο Βερολίνο με κεντρικό αντικείμενο την Πολιτιστική Διπλωματία. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών. Παράλληλα είναι δόκιμη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στον Τομέα των Ευρωατλαντικών Μελετών. Αγαπημένο της αντικείμενο έρευνας είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και μοντέλων διεθνών θεσμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων, από την πρώτη χρονιά θεσμοθέτησής του. Ενδιαφέρεται για το πολιτικό γίγνεσθαι, αγαπά τα κοινά και πιστεύει ότι η εξοικείωση των πολιτών, με τους δημοκρατικούς θεσμούς, κυρίως των νέων, δύναται να βελτιώσει την ποιότητα των πολιτικών θεσμών και της δημοκρατίας στη χώρας μας.

Αλεξάνδρα Κτίστη

Γιώργος Ηλιόπουλος

Αντιπρόεδρος της Βουλής
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, μέσω του προγράμματος Erasmus+, φοίτησε στο Université Pierre et Marie Curie – Sorbonne Université Paris VI . Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τις Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, παρέχοντας επιστημονική υποστήριξη στους Ευρωβουλευτές σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων, όπως το Harvard World MUN και το Model European Union Strasbourg. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην International Academy for Leadership, ενώ Νοέμβριο του 2015, στα πλαίσια διάκρισής του στο διαγωνισμό “Moving Greece Forward” του ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία, παρουσίασε σε ευρύ κοινό στην Washington D.C. τις προτάσεις του για το μέλλον της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα.
Γιώργος Ηλιόπουλος

Χρήστος Καρέτσος

Αντιπρόεδρος της Βουλής
Ο Χρήστος Καρέτσος είναι Φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει βραβευτεί από τον όμιλο Eurobank, στα πλαίσια του προγράμματος επιβράβευσης των μαθητών με τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, << Η στιγμή για την Παιδεία>>, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, ενώ, παράλληλα μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του, συγκαταλέγεται το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς σχέσεις, ο κοινοβουλευτισμός, η εξωτερική πολιτική και η ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σχετικών με το δημόσιο και το διεθνές δίκαιο, έχει παρευρεθεί σε πλήθος συνεδρίων εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ στο πλαίσιο των συμμμαχικών επετειακών εκδηλώσεων απο τα εκατό χρόνια απο την εκστρατεία της Καλλίπολης συμμετείχε στη διοργάνωση ημερίδας όπου παρέθεσε και σχετική ομιλίας με θέμα << Η Λήμνος υπό το φως των διεθνών εξελίξεων>>. Στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων έλαβε μέρος δύο φορές όπου το χαρακτήρισε <<Εμπειρία Ζωής>>!
Χρήστος Καρέτσος

Θεόδωρος Σιδηρόπουλος

Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Υποθεσεων

Ο Θεοδωρος Σιδηροπουλος είναι φοιτητής στο δεύτερο έτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ασχολείται ενεργά με τη συμμετοχή και τη διοργάνωση συνεδρίων σε σχολικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα έχει συμμετάσχει, διοργανώσει και διακριθεί σε συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών (M.U.N), σε ρητορικούς διαγωνισμούς, είναι μέλος της οργανωτικής ομάδας του Anatolia College Science and Technology Annual Conference και του Anatolia College Math and Logic Competition ενώ, μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Finance Club University of Macedonia στο οποίο είναι υπεύθυνος των σεμιναρίων και συνεδρίων που διοργανώνει ο οργανισμός. Παράλληλα αναπτύσσει δράση στον εκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Άφιξις, ως υπεύθυνος Fundraising & Logistics του World Academic Exposition.

Θεοδωρος Σιδηροπουλος

Σταυρός Μιχαλόπουλος

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων

Έχει πτυχίο Νομικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό στη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, και δεύτερο μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο και Αμερικανική Πολιτική από το Πανεπιστήμιο Georgetown. Έχει εργαστεί σε εταιρία κυβερνητικών σχέσεων στη Washington και στο γραφείο Εκπροσώπου του Αμερικανικού Κονγκρέσου, ενώ προς το παρόν εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο της Βουλευτούς της Νέας Δημοκρατιάς, Νίκης Κεραμέως. Έχει συμμετάσχει και διοργανώσει 17 Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, 2 εκ των οποίων σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, στην Κούαλα Λουμπούρ και στο Ίντσεον της Νοτίου Κορέας. Τέλος, έχει εργαστεί στην Ελληνική μόνιμη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στη Γενεύη στην Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο.

Σταύρος Μιχαλόπουλος

Ευαγγελία Νησιώτη

Πρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης

Η Ευαγγελία Νησιώτη γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1993 στην Αθήνα και λόγω καταγωγής έλαβε γερμανική παιδεία ξεκινώντας από γερμανικό παιδικό σταθμό, συνεχίζοντας σε ελληνο-γερμανικό δημοτικό και τέλος, φοιτώντας στη Γερμανική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε με γερμανικό και ελληνικό απολυτήριο και εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών το 2011. Τα χρόνια του Γυμνασίου και Λυκείου δεν υπήρξαν εύκολα λόγω των απαιτήσεων του σχολείου, την διέξοδο όμως της έδωσαν οι προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών που εκτός από συχνά ταξίδια στο εξωτερικό που προσέφεραν, της δίδαξαν από μικρή ηλικία την αίσθηση της κοπιαστικής εργασίας και της ανέλιξης. Η απόφαση για τη Νομική Επιστήμη ήταν προσωπική και ανεξάρτητη από τη γνώμη των γύρω της, κυρίως λόγω της φιλοδοξίας της να γίνει δικαστική λειτουργός και να «διορθώσει τα δεινά της χώρας που ξεκινούν από την κακή απονομή δικαιοσύνης» όπως αφελώς δήλωνε. Τα φοιτητικά χρόνια απέβησαν ιδιαιτέρως επιμορφωτικά για εκείνη αφού στη διάρκειά τους έμαθε δύο, επιπλέον της Γερμανικής και Αγγλικής, γλώσσες, δηλαδή Ισπανικά και Γαλλικά, ενώ της δόθηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε ανεξάρτητους φοιτητικούς οργανισμούς όπως ο ΕΟΦΝ και η ELSA Greece. Αυτή την περίοδο διδάσκει νέους μαθητές αλλά παραμένει αεί διδασκόμενη.

Ευαγγελία Νησιώτη

Στέλλα Μπιτσακάκη

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης

Η Στέλλα Μπιτσακάκη είναι φοιτήτρια Πολιτικών επιστημών και Διεθνών σχέσεων στο διεθνές πρόγραμμα του London School of Economics . Έχει λάβει μέρος σε συνέδρια προσομοίωσης διεθνών οργανισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και σε Πανευρωπαϊκούς Ρητορικούς Αγώνες. Ειδικεύεται στο Social Media Management καθώς από το 2012 είναι Υπεύθυνη Κοινωνικών Δικτύων σε ιδιωτική επιχείρηση . Ασχολείται με τον εθελοντισμό έχοντας συμμετάσχει σε πληθώρα εθελοντικών δράσεων στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας . Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και τα ενδιαφέροντά της επεκτείνονται στην ενασχόληση με το ραδιόφωνο ,το θέατρο , τον κινηματογράφο και τις διεθνείς σχέσεις.

Στέλλα Μπιτσακάκη

Αριάδνη Πολυχρονίου

Πρόεδρος Επιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων

Γεννημένη στο κλεινόν άστυ πριν από είκοσι δύο χρόνια, η Αριάδνη Πολυχρονίου αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2011 και είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην νεαρή ηλικία των 14 χρόνων ήρθε σε επαφή με τον γοητευτικό κόσμο των προσομοιώσεων, πλέον μπορεί περήφανα να αριθμήσει 22 συμμετοχές σε συνέδρια προσομοιώσεων ( DSAMUN, THIMUN, ACMUN, AMUN, CGSMUN, EU.ropa.S, simUNESCO, EYP, ΜΒΕ) σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στα μαθητικά της χρόνια διακρίθηκε σε πανελλήνιους αγώνες επιχειρηματολογίας- αντιλογίας, η νοσταλγία της μάλιστα για τις ένδοξες αυτές μέρες την ώθησαν να επιστρέψει στη Γερμανική Σχολή Αθηνών στην ενήλικη ζωή της και να δουλέψει στον Όμιλο επιχειρηματολογίας ως προπονήτρια. Παράλληλα, τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεται στο ηλεκτρονικό περιοδικό frapress.gr ως υπεύθυνη της στήλης πολιτισμού, διοχετεύοντας σε κείμενα με βασική θεματολογία τη λογοτεχνία και την πολιτική την ανάγκη της για δημιουργικότητα και κοινωνικό προβληματισμό. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην ActionAid Hellas. Μιλάει γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Βασικά της ενδιαφέροντα- και πηγές αντιπερισπασμού από τη προσήλωση της στη νομική επιστήμη- η κλασσική λογοτεχνία, το θέατρο, η ποίηση, η ιστορία, η φιλοσοφία και η πολιτική.

Αριάδνη Πολυχρονίου

Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής έχει ασχοληθεί από τα μαθητικά του χρόνια με προσομοιώσεις των Ηνωμένων Εθνών και των Ευρωπαϊκών θεσμών στις θέσεις του βουλευτή, του προέδρου και της οργανωτικής επιτροπής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει επιτυχώς 2 φορές στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων ενώ είχε επιλεχθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σεμινάριο του Συμβουλίου της Ευρώπης « Access of the youth into their social rights» ενώ αποτελεί και online activist για την καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη ρητορική μίσους « The No Hate Speech Movement».Είναι απόφοιτος του Olympia Summer Academy, που διοργανώνεται σε συνεργασία του πανεπιστημίου Yale με το Saint Andrews και το Navarino Network. Επιπρόσθετα ο κύριος Παπαϊωάννου είναι Young Global Advocate για την καμπάνια Challenging the Crisis που προωθεί την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Τέλος μιλάει πέντε γλώσσες ενώ τη χρονιά που μας πέρασε ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της 3Ης Πρότυπης Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και συμμετέχων στο πρόγραμμα του παγκόσμιου οργανισμού Humanity in Action με τίτλο « Human Rights, Diversity and Civic Engagement.» Ανυπομονεί να γνωρίσει τους βουλευτές της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων ενώ είναι βέβαιος πως οι βουλευτές θα διάγουν εποικοδομητικό διάλογο αλλά και θα σεβαστούν τον κανονισμό της βουλής.

Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Θεοδώρα-Ηλιάνα Παπαχαραλάμπους

Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών υποθεσεων

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου πλέον φοιτά στο τέταρτο έτος της Νομικής Σχολής. Ομιλεί τέσσερις γλώσσες, ενώ η διαμονή της στο Παρίσι με το πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών Erasmus αποτελεί εφαλτήριο για να μάθει περισσότερες μελλοντικά. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων, κυρίως διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, καθώς και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό προσομοιώσεων σε διαφορετικές «θέσεις». Το ενδιαφέρον της για το διεθνές δίκαιο εμφαίνεται και από τη συμμετοχή της σε δύο εικονικές δίκες (moot court competitions) ως μέλους της ομάδας της σχολής της και ως προπονήτριας. Εφέτος ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο «Νομικό Παλμό» και παράλληλα ετοιμάζεται για πρακτική άσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συνηθίζει να επαναλαμβάνει τη φράση «Στη ζωή δεν υπάρχει ‘δε μπορώ’, υπάρχει μονάχα ‘δε θέλω’» και προσπαθεί να την εφαρμόζει.

Θεοδώρα-Ηλιάνα Παπαχαραλάμπους

Όλγα Μπεζαντάκου

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικών υποθεσεων

Η Όλγα Μπεζαντάκου απόφοιτη των Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης βρίσκεται στο 4ο έτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει δύο φορές στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων ως βουλευτής και για το 2016 έχει τη θέση του Κοσμήτορα της Βουλής. Παράλληλα τελεί Αντιπρόεδρος Σεμιναρίων και Συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών στην Ελλάδα ( ELSA Greece), ενώ το καλοκαίρι που πέρασε διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης με θέμα το Ναυτικό Δίκαιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Έχει ήδη εργαστεί σε δικηγορικές εταιρείες και φέτος συμμετέχει στο διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης του διεθνούς ποινικού δικαίου International Criminal Court (ICC). Φιλοδοξεί και πιστεύει στον πλουραλισμό μέσα από τον οποίο καλλιεργείται ο γόνιμος διάλογος στο πλαίσιο μιας νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας.

Όλγα Μπεζαντάκου